Kategorier
Flytt

Flyttfirma som är specialiserad på tunghantering

Behöver du hjälp med att flytta en flygel eller kanske en värmepump? Det finns flyttfirmor som är specialiserade på tunghantering. Här är några tips och råd.

Att anlita en vanlig flyttfirma för transport av en flygel eller värmepump fungerar inte. I stället måste man ta hjälp av en aktör som är specialiserad på tunghantering. Detta då det krävs särskild utbildning för att få utföra extra tunga lyft men också för att det ofta behövs särskild utrustning och speciella fordon. Tunghantering eller lyftet ska alltid anpassas efter platsen och det som ska lyftas.

När man anlitar en firma som är specialiserad på tunghantering kommer de alltid först ut på ett kostnadsfritt besök. Detta för att kunna bedöma vilken lyftteknik som ska användas och kunna bedöma tidsåtgången och arbetsinsatsen. Därefter får man ett kostnadsförslag som man måste ta ställning till inom en viss tid. Då det bara är ett fåtal flyttfirmor som erbjuder tunghantering gäller det att vara ute i god tid.

Tunghantering – så går det till

Att lyfta en flygel eller värmepump på ett säkert sätt utan att varken objekten eller omgivningen skadas kräver kunskap och god planering. Om det går använder sig flyttfirman av en kranbil men är det ont om plats kan man behöva utföra lyftet med hjälp av en bärsele. Då det föreligger vissa risker vid tunghantering är det viktigt att flyttfirman man anlitar har ordentliga försäkringar så att man kan få ersättning om något skulle gå fel.

Då tunghantering kräver särskilt utbildade bärare och utrustning kostar det mer än en vanlig flytt. Priset baseras på arbetstiden men också hur långt objektet ska flyttas. Det kan vara bra att känna till att vissa firmor även erbjuder magasinering i uppvärmda förråd. Vill man veta hur mycket det kostar att exempelvis flytta en flygel måste man be om en offert.

Anlita en firma för tunghantering via denna länk: tunghantering.nu