Kategorier
Pallställ

Pallställ ihop med modern teknik underlättar lagerhållning

Att använda sig av pallställ är ett sätt att underlätta sin lagerhållning. Med ett par pallställ i ditt förråd och modern teknik kan du förvara vad som helst.

Man kan vara mer benägen att använda sig av de moderna tekniker som finns när det gäller lagerhantering om man förstår sig på hur det hela fungerar. Har man hela sitt liv gjort på ett sätt kan det vara på sin plats att tänka om. Det finns innovatörer som inte gör annat på dagarna än att fundera ut smarta lösningar på alla möjliga upptänkliga delar av ett jobb.

När det gäller lagerhållning är pallställ ett av dessa moderniteter som kan förändra livet för dig som har mycket att förvara. Det finns maskiner och automatisering av arbetet som gör att du kan förvara saker från golv till tak. Inte en enda liten kubikmeter kommer att vara tom och outnyttjad. Man flyttar helt enkelt på de varor som är i vägen och plockar lätt och smidigt fram de man vill ha.

Pallställ är perfekt för din lagerhantering

På de flesta lager är pallställ en självklarhet. Ta som exempel ett lager där man förvarar däck. Det enda man behöver är hyllor för att alla däcken ska få plats och en kategorisering på vilka däck som ligger på vilken hylla. Sedan har man en lagerkille (självklart kan det vara en lagertjej också) som sköter en truck så att man kan komma åt de däck som ligger högst upp och kanske längst in.

Det är med andra ord mycket smidigt att ha en truck eller pallyftare när man ska få tag i de lagervaror som ligger på ens lager. Ju mer van man är att hantera dessa fordon, desto lättare blir det att hantera sitt lager i vardagen. Har du ett eget lager är det skönt för att dina fordon underlättar arbetet. Har du ett lager där folk kan hyra in sig så är det nödvändigt för att få det hela att fungera.

Pallställ finns att välja på i flera modeller

Det finns ingenting som man inte kan använda ett pallställ till. Det beror på att det finns så många modeller. Alltid finns det någon modell som passar beroende på vilket slags lager det är. Dessutom finns de i olika prisklasser och det underlättar för en del när de ska besluta sig. Det kan mycket väl underlätta för alla. En del pallställ har påkörningsskydd vilket kan vara bra ibland.

Det kan löna sig att köpa ett pallställ som har påkörningsskydd om det är lätt att köra på dem. Det behöver inte betyda att du eller någon annan förare är dålig på att köra truck och pallastare. Det kan bero på att det är alldeles för litet utrymme att köra dem på och dessutom klara av att vända dem om. En pallastare är ju inget som man vänder på en femöring precis.

Priset på ett pallställ beror på flera faktorer

Pallställ finns som regel i flera prisklasser. Ett med entresolplan kommer förmodligen att överstiga priset på ett av det enklaste med flera tusen kronor. Mellan tummen och pekfingret sitter priset på ett enkelt pallställ runt några tusenlappar. Ett mer avancerat kommer att kosta dig mer än tjugo tusenlappar så det gäller att veta vad det är för modell du behöver och kommer ha mest användning för.

Ett helt vanligt entresolplan kan du se i de flesta industrilokaler. Där har man då ordnat så att man kan få en extra våning. Det kan även vara placerat så det blir ett extra rum. Det är vanligt i bostäder där man behöver ha ett sovloft. Det kan vara helt öppet eller så kan man ha det stora utrymmet fullständigt avskilt från de övriga rummen eller förrådsutrymmet.