Kategorier
Städ

Hur hittar jag trappstädning till min bostadsförening i Stockholm?

Om man sitter i styrelsen eller annat beslutande råd i en bostadsförening i Stockholm så är en av sakerna man måste sköta om det vi kallar trappstädning. Detta utöver att snöskottning, gräsklippning, sophämtning och andra saker måste skötas om. Tar vi dessa uppgifter som exempel så ser man också ett litet samband – alla är nämligen saker som folk tar för givna och som man blir väldigt arga över den dag de missköts. Det är ju bara att kolla hur det ser ut i en tvättstuga för att inse hur konflikter ligger latent i människors inre och bara väntar på att blossa upp. Trappstädning i Stockholm – eller någon annanstans i Sverige – är alltså väldigt viktigt då medlemmar alltså inte klarar av att sköta denna själv men blir vansinniga om den missköts.

Hur går man då tillväga som ansvarig för en bostadsförening i Stockholm för att undvika dessa konflikter och hitta ett pålitligt företag att ta hand om denna trappstädning? Jo, bor man i Stockholm så ska man där veta att man har många alternativ att välja bland – detta då det finns otroligt många företag som insett att just trappstädning är en lukrativ marknad. Det kan man ju tänka själv också, hur många hus finns det inte i Stockholm som alla måste ha hjälp med denna trappstädning?

Det finns alltså alternativ men det gäller att vara noggrann innan man bestämmer sig – det är ju trots allt medlemmarnas pengar och välmående det handlar om. Alltså kan man inte hoppa på första bästa tåg i Stockholm då det handlar om trappstädning och välja det som kostar absolut minst pengar. Viktigast är att man väljer det alternativ som har bäst rykte och som har goda referenser att luta sig mot.

Välj rätt trappstädning för att slippa konflikter i Stockholm

Visst, det är bra att spara pengar, men kanske inte då just då det handlar om trappstädning – där kan man faktiskt offra lite extra för att medlemmarna ska slippa bli upprörda över smutsiga trapphus och annat. Här får alltså du som styrelsemedlem med detta delika uppdrag på ditt bord faktikst anstränga dig lite och göra lite research. Här menar vi att du kollar upp olika företag inom trappstädning via internet, hör dig för hos andra föreningar och kollar allmän fakta om företaget i fråga.

I Stockholm är det nämligen så att det finns väldigt många oseriösa aktörer på marknaden inom just trappstädning och det är alltså i och med detta lätt att bli lurad. Här blir alltså din uppgift att utföra lite detektivarbete innan du bestämmer dig för vilket företag som ska få utföra just er förenings trappstädning. Och – som vi sa innan – medlemmar lägger ofta gärna lite extra för att ha det rent och snyggt omkring sig. Detta dels för sin egen trivsel och dels för att undvika konflikter som handlar om något så trivialt som att en trappstädning är dåligt utförd – detta gäller naturligtvis inte bara i Stockholm utan över hela Sverige. Man vill inte att trappen ska bli ett nytt konfliktområde i samma anda som tvättstugan.