Kategorier
Flytt

Rapporter om fuskjobb i Stockholms flyttbransch

Ser man till den extrema bostadsmarknaden i Stockholm där lägenheter och bostäder hela tiden säljs för nya toppnivåer så är det heller inte så konstigt att det där som allra flest flyttar sker på daglig basis. Vidare så kan man även peka på att väldigt många personer tvingas söka sig in på exempelvis andrahandsmarknaden där kontrakten skrivs på kort tid som en förklaring till de många flyttarna som sker i Stockholm. Det är heller inte bara exkluderat till privatpersoner att flytta i Stockholm – nej, även företag tvingas av olika anledningar söka sig till nya lokaler och detta oavsett om det handlar om en ökad- eller minskad omsättning och produktion. Kort sagt – flyttar sker i Stockholm och de sker ofta med hjälp av professionella företag och det är dessa som vi ska titta lite närmare på här. För – hur professionella är egentligen flyttfirmor i Stockholm?

Frågan är relevant då det under senare år kommit oroväckande rapporter från både privatpersoner och företag som ansett att den flyttfirma de anlitat inte hållit måttet och levererat ett undermåligt jobb. Saker har försvunnit, föremål har gått sönder och tiden man kommit överens om har inte hållits. Det man kan säga gällande detta är att det – som i alla branscher och områden – finns några företag som förstör för andra. Att fuskjobb rapporterats är tråkigt – men sett till hur många dagliga flyttar som sker i Stockholm så ser branschen på det stora hela ut att sköta sig.

Det finns även sett att skilja agnarna från vetet och som man som kund kan använda sig av – oavsett om man som företagare behöver hjälp med en kontorsflytt eller där man som privatperson ska flytta från en bostad till en annan i Stockholm. Vilka är då dessa? Vi förklarar nedan.

Referenser är viktiga att ringa

En avgörande fråga – egentligen oavsett vilken tjänst man behöver hjälp med – är numera att man kontaktar referenser till företaget som man står inför att anlita. Det här gäller såväl om man ska genomföra en kontorsflytt som om man behöver hjälp av rörmokare och det här är också lite av en självklarhet för seriösa företag i Stockholm att erbjuda.

Det vill säga; problematiken med fuskjobb är ingenting som enbart drabbar kunderna utan den drabbar även de som är verksamma inom branscherna det berör. En seriös snickare eller att seriöst flyttföretag i Stockholm drabbas lika hårt om det börjar gå rykten om eskalerande fuskjobb och här kan således referenser från nöjda kunder vara guld värt i slutändan.

Det är bara att tänka på hur gemene man agerar – anlitar denne en firma för en kontorsstädning som har väldigt goda vitsord från kunder eller tar han den som saknar sådana och litar på deras ord? Förmodligen och i nio fall av tio så kommer referenserna att spela en avgörande roll. Med all rätt. Kundernas ord är i dagsläget mer värda en de var förr då fuskjobb inte var ett lika vanligt förekommande fenomen.